Vepřová kotleta na žampiónech

  • Hlavní
    chody
  • Oslava
  • 30 min
  • 0
Vepřová kotleta na žampiónech
3.0
2391

Budete potřebovat

vepřové kotlety s kostí 500 g
sůl
pepř černý mletý
kmín drcený
olej 2 polévkové lžíce
žampióny 300 g
voda 200 ml
smetana 200 ml
světlá jíška 2 polévkové lžíce
Masox 1 kostka

Příprava receptu

Plátky vepřové kotlety si lehce naklepeme. Okraje nařízneme a maso osolíme, opepříme a okmínujeme. Plátky v kastrolu na oleji opečeme z obou stran a dáme stranou. V kastrolu orestujeme žampióny, zalijeme vodou, přidáme smetanu, Masox a vrátíme plátky masa. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Poté zahustíme jíškou a povaříme. Podávat můžeme s knedlíkem, rýží, bramborem nebo těstovinami.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Masox 6 kostek Masox 6 kostek

Kam pokračovat

Vepřová panenka v kabátku