Budete potřebovat

rýže arborio 200 g
šalotka 10 g
bílé víno 40 g
kuřecí vývar 800 - 1000 g
máslo 40 g
parmazán 80 g
losos bez kůže 800 g
olivový olej 10 g
Gurmánské italské koření od Vitany 6 g
cherry rajčata 100 g
sůl 1 g
pepř 0,5 g
citron 2 ks

Příprava receptu

Na olivovém oleji orestujeme lehce šalotku, přidáme rýži a krátce prohřejeme. Přidáme bílé víno a necháme ho zcela vyvařit. Poté pozvolna přiléváme vývar a dusíme rýži do poloměkka. Poté odstavíme, zašleháme máslo a ke konci přidáme nastrouhaný parmazán a již nevaříme. Lososa lehce potřeme olejem a okořeníme italským kořením. Lososa opečeme z jedné strany 2-3 minuty (podle výšky lososa) a poté otočíme a pečeme další 2-3 minuty. Poté na vypnuté plotýnce necháme lososa ještě dojít cca 10 minut. Citron a rajčata lehce opečeme na olivovém oleji a zdobíme jim lososa.
Uložit do pdf Tisknout