Budete potřebovat

brambor typu A 1500 g
mrkev 200 g
celer 100 g
petržel 100 g
Vitana Poctivá majonéza 200 g
anglická slanina 50 g
vejce 4
zakysaná smetana 18% 100 ml
kyselé okurky 200 g
jarní cibulky 50 g
dijonská hořčice 50 g
medová hořčice 100 g
jablka (Golden) 2 ks
sůl, pepř, cukr (dle chuti)
šťáva z citronu (dle chuti)
okurkový nálev (dle chuti)

Příprava receptu

Brambory uvaříme ve vývaru spolu s divokým kořením. Horké oloupeme a vhodíme do láku od okurek smíchaného s vývarem. Mrkev, celer a petržel opět uvaříme ve vývaru, po uvaření necháme ve vývaru vychladnout. Slanina osmažíme na pánvi a do salátu ji přidáme i s olejem, na kterém byla restovaná. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé okurky a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Přidáme zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a medovou hořčici. Jablka nastrouháme nahrubo a zakápneme citrónem.
Dochuceno solí, pepřem a lákem z okurek. Brambory spolu s vejci jsme přidávaly až poslední kvůli zachování tvaru kostiček.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Poctivá Majonéza 425 ml Poctivá Majonéza 425 ml