Budete potřebovat

kuřecích vykostěných stehen – vrchní část 600 g
Marináda ↓
šalotka 1
Gorilovací koření na steak
česneku 4 stroužky
Sójová omáčka bez lepku 3 lžíce
rýžového vína 3 lžíce
hnědého cukru 2 lžíce
limetkové šťávy 1 lžíce
arašídového oleje 1 lžíce
Bambusové grilovací jehly
Arašídová omáčka ↓
kokosového mléka 400 ml
nesolených arašídů 1 hrnek
Čína - bez soli
Chilli kousky
Sójová omáčka sladká
sezamového oleje 1 lžička
hnědého cukru 1 lžíce
citronové šťávy 1 lžíce
oleje 2 lžíce

Příprava receptu

Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme za občasného otáčení a potírání olejem dozlatova.
Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!
Uložit do pdf Tisknout