Budete potřebovat

Polévka ↓
Čerstvé vyzrálé jahody 500 g
Bílé víno polosladké 85 g
Vanilková dřeň nebo vanilkový cukr Vitana 1 ks
Máta 3 větvičky
Citrón kůra ½ ks
Voda 75 g
Limeta 1/2
Citrónový cukr Vitana 1 ks
Čokoládové pusinky ↓
Bílá čokoláda 50 g
Žloutky 1 ks
Vejce 1 ks
Cukr krupice 20 g
Vanilkový lusk dřeň ½ ks
Smetana 33% 100 g
Mascarpone noky ↓
Mascarpone 70 g
Dohotovení ↓
Jahody čerstvé 50 g
Máta 6 lístků

Příprava receptu

Polévka »
Technologický postup: v mixéru vymíchejte očištěné jahody, cukr, vanilkovou dřeň, listy máty, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Pokud nemáte mixér s vysokými otáčkami, mátu s cukrem rozmělněte ve hmoždíři. Dejte vychladnout do lednice na 30 minut.
Po vychladnutí, naskládejte 4 ks čokoládové pusinky na talíř, přelejte jahodovou polévkou a nakonec ozdobte noky z Mascarpone, čerstvou jahodou a mátovými listy.
Čokoládové pusinky »
Technologický postup: malý pekáček vystelte pečícím papírem. Na vodní lázni rozpuste čokoládu. V misce vyšlehejte vejce, žloutek, dřeň z vanilkového lusku, cukr krupici. Vyšlehanou pěnu přelijte přes čokoládu a rychle zamíchejte. Nakonec vyšlehejte smetanu, kterou zlehka zamícháte do krému. Krém nalijte do pekáčku s pečícím papírem. Vložte do mrazáku a nechte zatuhnout. Před podáváním nakrájejte na kostičky a 4 kostičky položte na dno hlubokého talíře.
Mascarpone noky »
Technologický postup: z Mascarpone lžičkou vytvořte noky.
Uložit do pdf Tisknout