Budete potřebovat

Máslo 200 g
Citrónový cukr Vitana 1 ks
Cukr krupice 20 g
Žloutky 2 ks
Droždí sušené Vitana 1 ks
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Mléko 150 ml
Sůl špetka
Piškotové drobečky 120 g
Cukr krupice 70 g
Vanilínový cukr Vitana 1 ks
Vlašské ořechy mleté 120 g
Sušené mléko 60 g
Rum 10 ml
Voda 200 ml

Příprava receptu

Kynuté těsto na rohlíčky »
Do misky nasypejte mouku a vytvořte si důlek. Ohřejte na 30°C mléko, nalijte ho do mouky. Do mléka zamíchejte cukr a sušené droždí. Nechte vzejít na teplém místě.
Do kvásku přidejte žloutky, citrónový cukr a špetku sole. Vařečkou těsto hnětete do doby než bude těsto hladké a propracované.
Těsto rozdělte na čtyři díly. Každý díl rozválejte na tenkou placku. Placku rozdělte na 8 dílů. Sáčkem s hladkou trubičkou, vždy na širší část nastříkejte náplň. Rohlíček zabalte od nejširší části. Zatočte do tvaru rohlíčků nebo podkoviček.
Rohlíčky přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 30 minut. Pomašlujte žloutkem a střed rohlíčku dozdobte polovinou vlašského ořechu. Pečte na 180 °C dozlatova.

Ořechová náplň »
Postup: v hrnci svaříte vodu, sušené mléko a cukr. Do vroucí směsi přisypejte vlašské ořechy a provařte 3 minuty. Odstavte, zahustěte drobečky, dochuťte cukrem vanilínem a rumem.
Uložit do pdf Tisknout