Budete potřebovat

Čočka červená 100 g
Čočka černá beluga 100 g
Čočka velkozrnná 100 g
Brambory 200 g
Zeleninový vývar 0,5 l
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Cibule 2 ks
Strouhanka
Vejce 1 ks
Sůl
Pepř
Olivový olej
Čerstvá pažitka
máslo 2 lžíce

Příprava receptu

Na oleji opečeme cibulku a přidáme cca 2/3 čočky. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Pak lehce rozmixujeme tak, aby zůstaly kousky čočky. Přidáme smetanu a lžíci másla. Zbytek čočky uvaříme doměkka, vmícháme lžíci másla a polovinu přidáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem.
Brambory rozvaříme, přidáme zbylou uvařenou čočku, rozmačkáme, přidáme vejce
a vytvarujeme krokety. Obalíme ve strouhance. Osmažíme a podáváme do polévky. Dozdobíme pažitkou.
Uložit do pdf Tisknout