Budete potřebovat

Mandlová mouka 150 g
Celozrnná pšeničná mouka 80 g
Mouka hladká 40 g
Máslo 150 g
Vejce 1 ks
Cukr moučka 75 g
Mandlový cukr 1 ks
Kypřící prášek ½ ks
Jahodová marmeláda Hamé 200 g
Cukr moučka 100 g

Příprava receptu

Do prosáté mouky zamícháme kypřicí prášek. Máslo si necháme povolit a poté ho zaděláme s cukrem a vejci. Do vzniklé směsi vmícháme zbylé sypké suroviny. Těsto zabalíme a necháme hodinu odležet v lednici.
Poté ho rozválíme a vykrajujeme velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojíme střed malým srdíčkem a pečeme při 180°C dozlatova.
Upečené tvary rozdělíme na spodní části a vršky s vykrojeným srdíčkem. Na dolní část namažeme jahodovou marmeládu, spodní část pocukrujeme. Poté horní a spodní část slepíme.
Uložit do pdf Tisknout