Bez lepku Zahušťování a obalování
• BEZ SÓJI
• BEZ LEPKU
• BEZ VAJEC
• NA VAŘENÍ I SMAŽENÍ
• NA SLANÉ I SLADKÉ
• NÁHRADA VAJEC
pšeničný škrob - bez lepku, kukuřičná mouka, rýžová mouka, glukóza, sušený kvásek - bez lepku, palmový olej, zahušťovadlo guma guar, glukózový sirup, mléčná bílkovina.
-
Příprava
Návod k přípravě
Zahušťování: 1 až 2 vrchovaté polévkové lžíce směsi (asi 30-60 g) rozpustit v 200 ml studené vody nebo smetany, zamíchat s metlou nebo vidličkou, a tuto směs vlít za stálého míchání do vroucí polévky, guláše či omáčky, pokrm vařit po dobu asi 10-15 minut.
Příprava pokrmů (nahradí mouku): Karbanátky - 100 g směsi vmíchat do 300 g zeleniny nebo mletého masa, ochutit. Bramboráky - 800 g nastrouhaných brambor smíchat se 100 g směsi, ochutit. Sekaná - 1 kg mletého masa smíchat se 100 g směsi, ochutit.
Obalování (smažení): 100 g směsi dobře smíchat vidličkou se 150 ml studené vody. Slané pokrmy ochutit solí (na 500 g masa asi 1 plochá lžička soli) a kořením. Sladké pokrmy (např. smažené ovoce) ochutit skořicí nebo vanilinovým cukrem. Vzniklé těstíčko necháme stát asi 10 minut a pak obalujeme. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.