zavřít

MENU

O vaření

ZPĚT NA O vaření

Sezónní kuchyně

Když se tak člověk rozhlédne po nabízeném zboží v obchodech, je jasné, že zvláště čerstvé suroviny podléhají sezónnosti. Možná si to neuvědomujeme, ale náš jídelníček (ať vědomě nebo ne) přizpůsobujeme jednotlivým ročním obdobím. Pojďme se na ně podívat trochu blíže.

JARO

Pro mnohé nejkrásnější období v roce. Příroda se probouzí a my nastavujeme usměvavé tváře směrem ke sluníčku. Hned je nám veseleji. S jarem přichází zase něco nového. Brzy budou Velikonoce a po nich následuje chřestová sezóna.

Velikonoce jsou nejvýznamnější svátek z pohledu křesťanské církve. Jsou spojeny s umučením a vzkříšením Ježíše Krista. Datum tohoto svátku připadá na první neděli po prvním jarním úplňku. Tzv. svátky jara jsou spojeny také s pomlázkou, koledami a malováním vajec. Pečou se mazance a velikonoční beránci.

Chřest naší kuchyni kraluje zhruba od dubna do června. Je bohatý na vitaminy, stopové prvky, betakaroten apod. Má velký podíl vlákniny a dokonce údajně afrodisiakální účinky. Používá se často jako předkrm, příloha, dále do polévek, omáček i salátů. U nás je známý zelený a bílý chřest.

  • RECEPT: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA0

    Sezónní kuchyně - Jaro

    Suroviny:
    - 400 g vepřového uzeného masa
    - 8 starých housek nebo veka
    - mléko
    - 1 lžíce másla
    - 1 cibule
    - 6 žloutků, 6 bílků
    - 2 hrsti kopřiv
    - 1 hrst petrželky
    - koření Vitana (sůl, pepř, muškátový ořech)
    - sádlo

    Připrava:
    Vepřové maso uvaříme. Housky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Pak je zlehka vymačkáme a přimícháme do nich cibulku osmaženou na másle, žloutky, uzené maso nakrájené na drobné kostky, spařené kopřivy, petrželku, sůl, mletý pepř (lépe čerstvě namletý) a špetku muškátového oříšku. Vše pořádně prohněteme (nejlépe rukama). Poté ušleháme sníh z bílků a přimícháme do směsi. Chlebíčkovou formu vymažeme sádlem, vložíme nádivku a pečeme při 180 °C zhruba 30 – 40 minut. Nádivku můžeme podávat teplou i studenou se salátem.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: QUICHE S CHŘESTEM, SÝREM A SLANINOU0

    Sezónní kuchyně - Jaro

    Suroviny:
    - cca 400 g listového těsta
    - 100 g chřestu
    - 10 plátků anglické slaniny
    - 100 g tvarohového sýra
    - 3 vejce
    - cca 40 ml mléka
    - strouhaný tvrdý sýr dle chuti
    - Vitana čerstvý pepř v mlýnku

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE

LÉTO

Období prázdnin, dovolených, letního odpočinku… Krásné dlouhé dny vybízejí ke grilování a posezení s přáteli. I odpůrci čerstvé zeleniny si rádi v parném dni dají lehký zdravý salát. Ovoce dozrává, pouštíme se do zavařování. A ke konci léta my, Češi, milovníci hub, vyrážíme do lesa.

Ať už grilujeme na plynovém grilu, roštu nad rozžhaveným uhlím nebo grilu elektrickém, grilování se v posledních letech v naší republice těší velké oblibě. A nejen u nás. Grilovat se dá cokoli – maso, drůbež, zelenina, ryby, sýry. Je to jednoduché, rychlé a s pomocí skvělého oleje, koření, piva, marinád a různých steakovek a omáček je téměř vždy dovedeno k dokonalosti.

Salát je bezesporu praktickou a zdravou součástí jídelníčku. Ať už je ze zeleniny, ovoce, doplněný třeba o maso, těstoviny, vejce či sýr. Většina salátů je považována za jídlo dietní (kvůli menšímu obsahu kalorií), zdravé (díky zelenině, která obsahuje spoustu vitaminů) a zároveň zasytí (díky vodě a vláknině). Třeba takový zeleninový salát s kozím sýrem a jahodami je opravdu gurmánský zážitek.

Dříve šlo u zavařování především o uchování potravin do zásoby. Dnešní doba je plná nápadů, a to i v kuchyních. Lidé experimentují a nejde jim jen o dobrou neotřelou chuť, ale aby obsah zavařeniny lahodil i oku.

Houby jsou velmi důležitou součástí naší přírody, neboť v ní zajišťují koloběh živin. A houbaření je záliba. Jejich sbírání u nás má dlouholetou tradici a je to doloženo různými listinami a zápisy. Houby byly součástí jídelníčku prostého lidu, ale i oblíbeným jídlem šlechticů. Češi jsou považováni za nejvášnivější houbaře na světě.

  • Připrava:
    Koláčovou formu, která má průměr cca 20 cm, vyložíme listovým těstem. Chřest vložíme do vroucí osolené vody a velmi krátce povaříme. Pak ho vyjmeme, osušíme a nakrájíme. Chřest a slaninu nakrájenou na kostky vložíme do koláčové formy na těsto. Tvarohový sýr, vejce, mléko a strouhaný sýr pořádně promícháme, opepříme a vylijeme do formy. Pečeme cca 25 minut při 200 °C.0

    Sezónní kuchyně - Léto

    Suroviny:
    - 4 hermelíny
    - 12 plátků anglické slaniny
    - kořenící směs Vitana grilovaný sýr
    - 6 lžic oleje
    - Vitana Steak omáčka brusinková
    - čerstvý ananas
    - alobal

    Připrava:
    Hermelíny potřeme směsí oleje a koření. Poté každý obalíme třemi plátky slaniny, znovu potřeme olejovou směsí a zabalíme do alobalu. Grilujeme asi 3 minuty z každé strany. Ananas zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Jednotlivé kousky zabalíme do alobalu a grilujeme asi 5 minut z každé strany. Poté alobal odstraníme a grilujeme ještě chvíli bez něj. Hermelín servírujeme přelitý Steak omáčkou brusinkovou.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: ZELENINOVÝ SALÁT S FALAFELEM0

    Sezónní kuchyně - Léto

    Suroviny:
    - 400 g cizrny v konzervě
    - 1 červená cibule
    - 2 stroužky česneku
    - 1 vejce
    - 2 lžíce mouky
    - petrželka
    - sezamová semínka
    - 1 hrst čerstvého koriandru
    - koření Vitana (římský kmín, sůl, popř. trochu chilli)
    - olej
    - zelenina na salát (4 rajčata, 1 okurka, pár salátových listů)
    - 100 g rukoly
    - 100 g polníčku
    - citronová šťáva
    - olivový olej
    - pita chléb

    Připrava:
    Cizrnu slijeme, rozmačkáme na kaši a promícháme s nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, vejcem, moukou, petrželkou, sezamovými semínky, nasekaným koriandrem a dochutíme kořením. Toto připravené těsto na falafel necháme odležet v chladničce nejméně jednu hodinu. Poté tvoříme z těsta kuličky a smažíme je ve vrstvě rozpáleného oleje zhruba tři minuty. V míse promícháme nakrájenou zeleninu, rukolu a polníček, přidáme osmažené kuličky a zakápneme citronovou šťávou a olejem. Podáváme s pita chlebem.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: NETRADIČNÍ REBARBOROVÁ MARMELÁDA0

    Sezónní kuchyně - Léto

    Suroviny:
    - 2 kg rebarbory
    - 1 kg cukru krystal
    - 1 dcl rumu
    - 1 citron
    - citronová kůra

    Připrava:
    Řapíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na zhruba 0,5 cm kousky. V hrnci zalijeme vodou a povaříme, dokud rebarbora nezměkne a voda bude hustší. Pak přidáme cukr, rum, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Mícháme, až směs zhoustne. Plníme do čistých sklenic, můžeme ještě lehce zalít rumem, utěsníme a zavaříme. Změna – místo citronu lze použít pomeranč a pomerančový likér. Další variantou je marmeládu ochutit čerstvým zázvorem a mátou.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: ITALSKÉ RIZOTO S ČESKÝMI HŘÍBKY0

    Suroviny:
    - 60 – 70 g sušených hřibů
    - 0,75 – 1 l vývaru z Vitana Natur bujónu zeleninového
    - 150 g másla
    - cca 100 ml oleje
    - 1 menší cibule
    - 330 g rýže Arborio
    - 200 ml bílého víno (nejlépe suché)
    - Vitana mořská sůl v mlýnku
    - 2 lžíce parmazánu
    - petrželka na ozdobu
    - parmazán hobliny na ozdobu

    Připrava:
    Sušené hříbky necháme chvilku namočené v misce s vodou. Mezitím si připravíme vývar z Natur bujónu. Na másle a oleji lehce osmažíme cibulku. Vsypeme rýži Arborio a podlijeme částí vývaru. Změklé hříbky přidáme do hrnce a zalijeme suchým vínem. Za stálého míchání vaříme. Postupně doléváme zbytek vývaru, který necháme odpařit až do změknutí rýže „al dente“. Do rizota vložíme kousek másla, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu, mícháme, a to až do chvíle, kdy začne být rizoto krémové. Na talíři můžeme rizoto dozdobit petrželkou a pár hoblinkami sýru parmazán.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE

PODZIM

Barevný a krásný. Sbíráme kaštany a ořechy. S dětmi pouštíme draky a vyřezáváme dýně. Brzo možná přijede Martin na bílém koni nebo alespoň zavoní pečená husa. Třeba se zase staví soused a přinese zabíjačku

Ořechy jsou důležitým zdrojem vitaminů, minerálů a kvalitních tuků. Ořechy vlašské obsahují až 70 % tuku, ale většinu jej tvoří zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny a látky působící preventivně proti kardiovaskulárním onemocněním.

Dýně je tykvovitá zelenina. Najde uplatnění ve sladké i slané kuchyni. Nejznámější a nejoblíbenější druh je Hokaido. Z dužiny můžeme připravovat např. koláče, dezerty, zapékané pokrmy, přílohy, polévky, kompoty či džemy. V posledních letech si Češi oblíbili také zdobení domů a zahrad na konci měsíce října pomocí dýní. Ty se vydlabou a dovnitř se vloží svíčka (převzato z anglosaského lidového svátku Halloween).

Svátek sv. Martina připadá na 11. listopadu. Toto datum očekávají hlavně děti, které se těší na první sníh. A kdo to vlastně sv. Martin byl? Původně římský voják. Podle jedné krásné legendy pomohl promrzlému žebrákovi tím, že mu daroval půl svého pláště. Když odešel z legie, nechal se pokřtít a začal církevní studium. Byl jmenován biskupem, hodnost však nechtěl kvůli skromnosti přijmout a údajně se schoval do husince před vyslanci, kteří mu ji chtěli předat. Husy ho ovšem svým kejháním prozradily a odtud pravděpodobně pochází tradice svatomartinských hus. Svatý Martin je patronem vojáků, koní, jezdců, hus a vinařů. Nejčastěji je zobrazován právě na koni s polovinou pláště a s žebrákem. 

Domácí zabíjačka patří mezi staré lidové slavnosti. Tradičně se poráží v zimních měsících (říjen – březen). Dříve to ani jinak nešlo, jelikož výtvory byly málo trvanlivé. Dalším důvodem byla práce na poli, protože od jara do podzimu nebyl čas na hodování. Vždy se začínalo a začíná brzy po rozednění, protože program je opravdu velmi časově náročný. Ještě dnes je to na vesnicích velká událost (kdy nesmí chybět ani sladké koláče, štrůdl, slivovice), ze které si každý host odnese nějakou tu výslužku. K zabíjačkovým pochoutkám patří např. polévka, guláš, ovar, tlačenka, jitrnice, jelita, huspenina, klobásky nebo sekaná.

  • RECEPT: DOMÁCÍ OŘECHOVÁ BÁBOVKA0

    Sezónní kuchyně - Podzim

    Suroviny:
    - 120 g másla
    - 240 g cukru písek
    - 4 vejce
    - 1 sáček Vitana vanilinový cukr
    - 250 g polohrubé mouky
    - 1 sáček Vitana kypřicí prášek do pečiva
    - 100 g mletých vlašských ořechů
    - 0,25 l mléka
    - strouhaná kůra z citronu
    - tuk a hrubá mouka k vymazání formy

    Připrava:
    Pískový cukr utřeme se změklým máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky ušleháme na hustý sníh, do kterého zašleháme vanilinový cukr. Do žloutkové pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko, nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a nakonec do těsta jemně zamícháme bílkový sníh. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto do ní vylijeme, urovnáme a dáme do předehřáté trouby. Pečeme pomalu při nepříliš vysoké teplotě. Asi po 30 min. zkusíme bábovku propíchnout špejlí, abychom zjistili, zda těsto lepí. Hotovou bábovku vyklopíme, pocukrujeme nebo přelijeme polevou od Vitany.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: JEDNODUCHÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA0

    Sezónní kuchyně - Podzim

    Suroviny:
    - dýně Hokaido
    - olej (popř. máslo)
    - 1 cibule
    - pár stroužků česneku
    - 2 brambory
    - koření Vitana (sůl, Vegeta, popř. mletý zázvor)
    - zakysaná smetana (popř. šlehačka)
    - bageta

    Připrava:
    Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kousky. V kastrůlku osmahneme na oleji (popř. másle) cibulku a česnek na kostičky. Orestujeme, přidáme pokrájenou dýni, nakrájené brambory a opět restujeme. Okořeníme Vegetou, solí, popř. špetkou mletého zázvoru (nemusí být). Chvilku restujeme, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Pak polévku rozmixujeme, vrátíme na sporák a přidáme dle chuti zakysanou smetanu (popř. šlehačku). Na talířích můžeme ještě zdobit lžičkou zakysané smetany, případně pár kapkami olivového oleje. K polévce se hodí opečená bagetka, kterou ideálně potřeme trochou česneku.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: SVATOMARTINSKÁ HUSA PLNĚNÁ JABLKY0

    Sezónní kuchyně - Podzim

    Suroviny:
    - 1 husa
    - Vitana koření (sůl, kmín, 2 lžičky rozmarýnu, 2 lžičky majoránky)
    - 1 lžička drhnutého pelyňku
    - 1 kg jablek
    - 100 g rozinek

    Připrava:
    Husu důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zevnitř i zvenčí vetřeme sůl, kmín, bylinky a předehřejeme troubu pouze na 175 °C. Husa se musí péct na nízkou teplotu a dlouho. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jádřince. Čtvrtky jablek nakrájíme na kostičky a smícháme s rozinkami. Touto směsí husu naplníme a otvor zašijeme. Vložíme ji na rošt v troubě, pod ni postavíme pekáč a asi 3,5 až 4 hodiny pečeme. Během pečení často poléváme výpekem. Jablečnou nádivku podáváme s husou a zdobíme bylinkami.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: VENKOVSKÁ TERINA S JÁTRY (pro 4 osoby)0

    Sezónní kuchyně - Podzim

    Suroviny:
    - 1 vepřová síťka
    - 250 g vepřových jater
    - 750 g mletého ochuceného vepřového masa
    - 2 cibule
    - ½ svazku petrželky
    - 1 pol. lžíce sádla
    - paštikové koření (nové koření Vitana, bobkový list Vitana, skořice mletá Vitana, zázvor mletý Vitana, jalovec Vitana, sůl Vitana, černý pepř Vitana, hřebíček Vitana, muškátový oříšek Vitana) a tymián Vitana
    - 3 vejce
    - 5 cl brandy
    - 100 g slaniny

    Připrava:
    Vepřovou síťku namočíme na 12 hodin do studené vody (pozor, vždy kupujeme čerstvou). Pak očistíme játra, nasekáme je najemno a dáme do mísy s mletým masem. Oloupanou cibuli nasekáme najemno, to samé s petrželkou. Na rozehřátém sádle orestujeme cibulku a petrželku a přidáme k mletému masu, dochutíme paštikovým kořením a tymiánem. Do připravené paštiky (resp. masové směsi) přidáme vejce, brandy a vše dobře promícháme. Předehřejeme troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C ). Kameninovou formu vyložíme vepřovou síťkou, konce necháme přečnívat a takto připravenou formu vyplníme masovou směsí. Slaninu nakrájíme na nudličky, na povrchu směsi z nich uděláme mřížky, přitiskneme ji ke směsi a přečnívající síťku přeložíme dovnitř. Formu vložíme do vodní lázně a pečeme v předehřáté troubě zhruba 1 hodinu. Můžeme servírovat s hořčičnou omáčkou, cumberlandskou či některou ze Steak omáček Vitana (brusinkovou, švestkovou nebo s medem a hořčicí).

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE

ZIMA

Je potřeba si dát něco vydatného. Tělo si o to říká. Jsme k sobě zase trochu milejší díky těm kouzelným svátkům vánočním. Až postavíme sněhuláka, zabalíme dárky. A kdy jindy zhřešit a dát si trochu cukroví a na Silvestra ten úžasný český vynález s názvem chlebíček :o)

Vánoce jsou druhým nejvýznamnějším křesťanským svátkem, který oslavuje narození Ježíše Krista. Nejdůležitějším dnem je 1. svátek vánoční neboli den Narození Páně, který připadá na 25. prosince. V Česku je ovšem za vrchol Vánoc považován Štědrý den. Vánocům předchází advent a pojí se s nimi spousta tradic, které asi není potřeba vyjmenovávat. Podle jedné z nich má na štědrovečerní tabuli být dvanáct druhů cukroví (za každý měsíc v roce jeden). Tento svátek je slaven a oblíben po celém světě. Liší se nejen v tradicích a tradičních pokrmech, ale také v datu oslav. Např. křesťané ve většině východních církví (včetně pravoslavné) mají hlavní svátek 7. ledna, arménská apoštolská církev 6. ledna a ve většině rodin západních zemí slaví Vánoce 25. prosince.

Silvestrovské oslavy… někým milované, jiným odmítané. Každopádně přelom roku je spojen u spousty lidí s novou nadějí a začátkem. Z pohledu milovníka jídla je to možnost dát si ještě s potěšením a bez výčitek nějakou nepříliš zdravou „mňamku“ předtím, než své rozbouřené žaludky necháme na nějakou dobu zase chvíli odpočinout. Není na škodu občas vyzkoušet i jiné občerstvení než klasický chlebíček s vlašákem nebo bramborovým salátem. Co třeba jednou připravit chlebíček hermelínový nebo kanapky s různými druhy pomazánek a pěn zdobených třeba ovocem nebo vlašskými oříšky?

  • RECEPT: MORAVSKÁ RYBÍ POLÉVKA (cca 2,5 litru)0

    Sezónní kuchyně - Zima

    Suroviny:
    - 1 hlava z kapra
    - 1,5 mrkve
    - 1 petržel
    - 1/4 malého celeru
    - mlíčí, jikry a očištěné vnitřnosti z kapra
    - koření Vitana (sůl, popř. pepř)
    - máslo a rohlíky na opražení

    Připrava:
    Očištěné hlavy (bez žáber a očí) uvaříme ve vodě. Hlavy vytáhneme, vývar dobře přecedíme (pozor na kosti) a dáme vychladnout. Očištěnou zeleninu nastrouháme na nudličky a do hrnce s mlíčím, jikrami a vnitřnostmi dáme vařit. Obereme maso z hlav (opět pozor na kosti) a přidáme k zelenině a vnitřnostem. Když je polévka hotová, uděláme tmavší zásmažku, podlijeme vychladlým vývarem z hlav a vlijeme do polévky. Dochutíme solí, popř. pepřem. Na másle opražíme na kostičky nakrájené rohlíky, dáme na talíř a zalijeme hustou polévkou.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: KULIČKY RAFAELO (nepečené cukroví)0

    Sezónní kuchyně - Zima

    Suroviny:
    - 150 g másla
    - 250 g moučkového cukru
    - 1 sáček Vitana Vanilinového cukru
    - 0,5 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
    - 250 g strouhaného kokosu
    - 100 g loupaných mandlí
    - kokos na obalování
    - papírové košíčky na zdobení

    Připrava:
    Máslo s cukry rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Přidáme půl plechovky kondenzovaného mléka a kokos, důkladně promícháme a dáme odležet na hodinu do lednice. Potom z hmoty tvoříme kuličky, do každé zabalíme oloupanou mandli a obalujeme v kokosu. Hotové kuličky opět vychladíme. Kuličky jsou chuťově k nerozeznání od kupovaných. Servírujeme je v malých papírových košíčcích.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: HERMELÍNOVÝ CHLEBÍČEK0

    Sezónní kuchyně - Zima

    Suroviny:
    - 1 veka
    - 1,5 - 2 hermelíny do pomazánky
    - 2 vejce natvrdo
    - 100 g šunkového salámu
    - ½ cibule
    - 1 - 2 lžičky hořčice
    - max. 250 g majonézy
    - max. 250 g bílého jogurtu
    - Vitana koření (sůl, pepř, paprika sladká mletá)
    - 1 – 1,5 hermelínu na zdobení
    - rajčata na zdobení

    Připrava:
    Hermelínovou pomazánku připravíme smícháním 2 hermelínů, vajec natvrdo, šunkového salámu a cibule. (Vše můžeme drobně nakrájet nebo dát do mixéru. Pokud mixujeme, necháme třeba 1 vejce nebo trošku salámu nakrájené na menší kostičky. Pomazánka vypadá lépe.) Dále přidáme hořčici, majonézu a jogurt. (Pozor, doporučujeme nejdříve dát tak polovinu množství majonézy a jogurtu. Přidávat můžeme kdykoli a lepší je pomazánka hustší.) Pomazánku osolíme, opepříme a natíráme na plátky veky. Každý chlebíček zdobíme dvěma trojúhelníčky hermelínu, měsíčkem rajčete, trochou zbylé majonézy nanesené „zdobičkou“ a posypeme sladkou paprikou.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE
  • RECEPT: SÝROVÉ KANAPKY S POMAZÁNKOU Z NIVY, PLNĚNÁ VEJCE0

    Sezónní kuchyně - Zima

    Suroviny:
    - 200 g másla
    - 1 lžičku Vitana papriky sladké mleté
    - 100 g měkkého tvarohu
    - 8 vajec uvařených natvrdo
    - 200 g nivy
    - bílý chléb
    - sýr gouda
    - hruška na zdobení
    - rajčátka nebo kapie na zdobení

    Připrava:
    Máslo s paprikou utřeme do pěny. Pak dáme tvaroh, rozmačkané žloutky a nastrouhanou nivu. Dobře promícháme. Jelikož je niva dost výrazná a slaná, není potřeba solit, ale záleží na chuti. Pomazánku dáme do zdobicího sáčku. Na základ kanapek z bílého chleba bez kůrky (vykrájené různé tvary – kolečka, čtverečky atd.) dáme kousek goudy, přidáme pomazánku z nivy a dozdobíme tenkým plátkem hrušky. Nivovou pomazánkou můžeme též naplnit vajíčkové bílky a libovolně nazdobit např. rajčátky či kapií.

    Byl pro vás tento recept inspirací?
    ANO NE

NO, NENÍ TA SEZÓNNÍ KUCHYNĚ ROZMANITĚ KRÁSNÁ?!

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT