zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Domácí svíčková

3,1 Hodnotilo: 2495 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Velikonoce
Náročnost
Obtížné
Doba přípravy
60 min.
Počet osob
6 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

zakysaná smetana
250 ml
olej
80 ml
mléko
400 ml
hladká mouka
80 g
sůl
špetka
ocet
1 lžíce
hořčice
1 lžička
cukr
1 lžíce
citronová šťáva
podle chuti
brusinkový kompot
podle chuti
voda
400 ml
kořenová zelenina
100 g
cibule
50 g
slanina
50 g
citrón
1/2 ks
hovězí pečeně
1 balení
hovězí zadní
750 g
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Maso prošpikujte a okořeňte kořenící směsí. Na oleji osmahněte zbytek slaniny, nastrouhanou kořenovou zeleninu a cibuli. Vložte maso, ze všech stran ho opečte a podlijte vodou. Přidejte nakrájený citrón bez kůry, ocet, hořčici a duste asi hodinu. Měkké maso vyjměte a šťávu zahustěte jíškou připravenou ze zbylého tuku a mouky. Dobře rozšlehejte, zřeďte mlékem a vařte za občasného míchání 45 minut. Před koncem varu přidejte smetanu. Omáčku propasírujte, dochuťte solí, citrónovou šťávou, cukrem a ještě krátce provařte. Před podáváním plátek masa ozdobte kolečkem citrónu a brusinkami.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Domácí svíčková

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT