zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Gratinovaný chřest

2,9 Hodnotilo: 2139 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Dětská párty
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
30 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

čerstvý chřest
500 g
olivový olej
na smažení
smetana
250 ml
červená cibule
80 g
gnocchi
1 kg
čerstvý rozmarýn
k ozdobení
ementál
150 g
natur bujon zeleninový
2 ks

PŘÍPRAVA RECEPTU

Gnocchi uvaříme dle návodu. 

Chřest oloupeme a dusíme nad párou do změknutí, poté jej zchladíme studenou vodou.

Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nasekanou cibuli, zalijeme ji smetanou a přidáme rozdrobené 2 kostičky bujónu. Za občasného míchání přivedeme k varu a provaříme cca 3minuty, poté stáhneme a ochutíme natrhaným rozmarýnem. Do omáčky vmícháme uvařené gnocchi. Celou směs i s gnocchi přelijeme do zapékací misky, poklademe chřestem a zasypeme nastrouhaným ementálem. Vložíme pod gril vyhřátý na 200°C a gratinujeme cca 10 minut nebo do zlatova. Při servírování zdobíme čerstvým rozmarýnem.



  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Gratinovaný chřest

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT