- Chod
- Hlavní chod
- Příležitost
- Grilování
- Náročnost
- Snadné
- Doba přípravy
- 70 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olej
- 4 lžíce
- vepřová krkovička
- 4 plátky
- kečup
- 2 lžíce
- vinný ocet
- 1 lžíce
- krkovička s česnekem
- 4 lžíce
- olivový olej
- 4 lžíce
- dijonská hořčice
- 1 lžíce
- balsamikový ocet
- 2 lžíce
- chřest
- 400 g
- grilovaná zelenina
- 2 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
V misce smíchejte olej, směs Krkovička s česnekem, vinný ocet a kečup. Očištěné plátky krkovice naložte do připravené marinády a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Grilujte za občasného otáčení a potírání zbylou marinádou.
Z chřestu odřízněte dřevnaté konce, dejte do mísy, zakapejte olejem a posypte směsí Grilovaná zelenina. Vše důkladně promíchejte a grilujte do té doby, než začne chřest hnědnout a karamelizovat. Chřest servírujte promíchaný s dresingem, který vytvoříte smícháním balsamico octa, hořčice a zbylého oleje. Podávejte dohromady s krkovičkou