zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Hříbkové rizoto

3,0 Hodnotilo: 3226 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Rychlé večeře
Náročnost
Střední
Doba přípravy
45 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

máslo
100 g
smetana
100 ml
šalotka
3 ks
mražené houby
500 g
rýže
500 g
parmazán
150 g
česnek
2 stroužky
voda
1, 5 litru
natur bujon kuřecí
2 krajíčků
bílé víno
10 ml
olivový olej
2 lžíce
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Hříbky opékáme na másle, tak dlouho dokud nám nevstřebají všechnu vodu. Poté přidáme nakrájenou šalotku a česnek na drobné kostičky. Opékáme 2 minuty a poté odstavíme.

Rýže Arborio si opečeme na olivové oleji 1 minutu. Poté ji zalijeme vodou, přidáme kuřecí Natur bujón, bílé víno a vše společně vaříme, dokud rýže není napůl uvařená. Poté přidáme opečené hříbky se šalotkou a česnekem, přisypeme nastrouhaný parmazán, smetanu a dovaříme společně doměkka. Nakonec rizoto ozdobíme parmazánovými hoblinkami.

Pro Vitanu připravil kuchař Honza Řepa

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Hříbkové rizoto

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT