zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Kuře po myslivecku

3,1 Hodnotilo: 1100 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Pro každý den
Náročnost
Střední
Doba přípravy
130 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

kuřecí kousky s kostí (stehna nebo paličky)
1 kg
bobkový list
4 ks
čerstvý rozmarýn
1 snítka
česnek
3 stroužky
červené víno (Chianti)
300 ml
Masox
1 kostka
mouka na poprášení
extra panenský olivový olej
filátka ančoviček
3 ks
zelené nebo černé olivy bez pecky
1 hrst
konzervovaná loupaná rajčata
400 g
sůl
čerstvě namletý pepř
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Kousky kuřete ochutíme solí a pepřem a dáme je do mísy. Přidáme bobkový list a rozmarýn, stroužek rozdrceného česneku a zalijeme vínem. Mísu přikryjeme a necháme nejlépe přes noc marinovat v ledničce.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso scedíme, marinádu uchováme. Kousky masa osušíme, poprášíme je moukou a přebytek oklepeme. Ohnivzdorný kastrol postavíme na střední plamen, vlijeme olej a až se rozehřeje, osmažíme na něm ze všech stran kousky kuřete a vyjmeme je. Do kastrolu vsypeme zbytek česneku pokrájeného na plátky, osmažíme ho dozlatova, pak přidáme ančovičky, olivy, rajčata (ty podrtíme vařečkou) a vrátíme kuře. Vlijeme uchovanou marinádu, uvedeme do varu, přidáme Masox, na kuře dáme alobal ve dvojité vrstvě, kastrol přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme v troubě asi 1,5 hodiny.

Z povrchu omáčky odstraníme případný přebytečný tuk, omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Vyjmeme bobkové listy a rozmarýn a podáváme.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Kuře po myslivecku

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT