- Chod
- Hlavní chod
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Střední
- Doba přípravy
- Počet osob
- Autor
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- vepřová plec
- 400 g
- mražená směs Čína/Asie
- 2 balení
- koření Čína
- 1/3 balení
- bílé víno
- 300 ml
- Masox
- 1 kostka
- vepřové sádlo
- 30 g
- tmavá jíška
PŘÍPRAVA RECEPTU
Vepřovou plec nakrájíme na nudličky a opečeme na sádle, nesolíme. Přidáme mraženou směs Asie nebo Čína, půlku koření Čína, mícháme, osmahneme cca 10 min a necháme dusit. V hrnci nebo rendlíku smícháme červené víno a vodu v poměru 1:1, před vřením, přidáme 1 kostku Masoxu a převaříme. Takto připravenou směs vlijeme k masu na pánev a přidáme druhou část koření Čína. Promícháme, necháme dusit do změknutí a poté zahustíme tmavou jíškou. Dochutíme a podáváme s rýží.