- Chod
- Guláše
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Střední
- Doba přípravy
- Počet osob
- Autor
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- hovězí maso
- 1 kg
- Masox
- 4 kostky
- cibule
- 2 ks (větší)
- rajčata
- 2 ks (větší)
- česnek
- 2 stroužky
- červená paprika
- 1 ks
- zelená paprika
- 1 ks
- anglická slanina
- 10 dkg
- rostlinný olej
- 50 ml
- brambory
- 4 ks (větší)
- červené fazole bez nálevu
- 1 konzerva
- chilli papričky
- 1-2 ks
- zakysaná smetana
- sterilovaná kukuřice
PŘÍPRAVA RECEPTU
Maso, cibuli, česnek, rajčata, papriky, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky a orestujeme na oleji. Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme 4 kostky Masoxu a dusíme, až bude maso měkké. Pak přidáme brambory nakrájené na malé kostky a vaříme, až změknou. Přidáme červené fazole (bez nálevu) a ještě chvíli povaříme. Guláš ochutíme chilli papričkou a zakysanou smetanou, ozdobíme petrželovou natí a kukuřicí. Podáváme s opečeným toustovým chlebem.