- Chod
- Guláše
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Střední
- Doba přípravy
- Počet osob
- Autor
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- hovězí kližka
- cibule
- nakládané cibulky ve sladkokyselém nálevu
- gulášová paprika
- sůl
- pepř
- Masox guláš
- bramborové knedlíky nebo noky
- sádlo
PŘÍPRAVA RECEPTU
Nakrájíme cibuli, osmahneme na sádle mírně do hněda, přidáme nakrájenou kližku a restujeme. Základ se musí mírně přichytnout, ne spálit, aby měl guláš ten správný šmrnc. Jak se maso zatáhne, zalijeme mírně vodou, jen aby bylo maso ponořené, zasypeme paprikou na guláš, osolíme a dusíme, dokud maso není zcela měkké. Přidáme Masox guláš, dochutíme solí, pepřem a přimícháme cibulky i s nálevem. Stačí jen prohřát, nevařit. Podáváme s bramborovými špalíčky.