- Chod
- Omáčky
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Střední
- Doba přípravy
- Počet osob
- Autor
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- čerstvé houby
- 150 g
- cibule
- 1 ks
- máslo
- 40 g
- hladká mouka
- 40 g
- smetana
- 1 kelímek
- sůl
- 1 špetka
- pepř
- 1 špetka
- petržel
- 1 špetka
- citronová šťáva
- 2 lžíce
- Masox
- 1 kostka
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli s nasekanou petrželkou. Potom přidáme houby nakrájené na tenké plátky, které pokapeme citrónovou šťávou, a podusíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji Masoxem rozpuštěným ve vodě a vaříme asi 15 minut. Potom přidáme podušené houby, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Hotovou omáčku zjemníme smetanou.