zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Hovězí na perníkovo-švestkové omáčce

3,0 Hodnotilo: 1510 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Oslava
Náročnost
Střední
Doba přípravy
 
Počet osob
Autor

CO BUDEME POTŘEBOVAT

hovězí líčko nebo krk
kořenová zelenina - mrkev,celer, petržel
povidla
strouhaný perník
česnek
červená cibule
červené víno
cibulky
cukr
Masox
tymián
skořice
badyán
sůl
pepř
nové koření
jalovec
rozmarýn

PŘÍPRAVA RECEPTU

Maso osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Po té vyjmeme a ve výpeku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a česnek. Maso vložíme zpět, přidáme povidla, perník, koření, vývar z Masoxu a skleničku vína. Pečeme na 120 °C asi 3 hodiny. Před koncem pečení orestujeme cibulky s cukrem a necháme zkaramelizovat. Když je maso měkké, výpek přepasírujeme a dochutíme skořicí a badyánem, případně dosolíme. Maso nakrájíme, přelijeme omáčkou a poklademe cibulkami. Podáváme s česnekovými brambory nebo s chlebem.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Hovězí na perníkovo-švestkové omáčce

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT