zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Medailonky zapékané s nivou

2,8 Hodnotilo: 1586 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Rychlé večeře
Náročnost
Střední
Doba přípravy
55 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

smetana
6 lžic
hovězí maso
500 g
větší rajčata
1 ks
voda
100 ml
bazalka
podle chuti
niva
120 g
pepř
špetka
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Obsah sáčku smícháme s 500 g mletého hovězího nesoleného masa (možno použít i směs vepřového a hovězího masa), přidáme 100 ml studené vody a vše řádně promícháme. Necháme odležet přibližně 10 minut, poté vlhkýma rukama ze směsi vytvarujeme 6 menších medailonků a orestujeme na oleji přibližně 3 minuty po každé straně. Medailonky položíme na plech vyložený papírem na pečení, na každý medailonek položíme plátek rajčete a kopeček sýrové směsi (rozetřený sýr Niva se smetanou, bazalkou a špetkou pepře). Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C po dobu asi 10 minut (dokud se sýr nerozteče). Dle chuti můžeme podávat s bramborami či se zeleninou. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Medailonky zapékané s nivou

X ZAVŘÍT

Používáme cookies ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním v prohlížení souhlasíte s jejich používáním.

SOUHLASÍM