zavřít

MENU

O vaření

ZPĚT NA O vaření

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

VYHLEDAT
  • BOUILLON  [bujón]

    Francouzský výraz pro vývar. Čirá polévka připravená vařením masa, zeleniny, drůbeže nebo ryb ve vodě. Vývar se používá jako základ pro polévky a omáčky.

    Pozn. Vitana nabízí čtyři různé typy bujónů jako polotovary:
    * Univerzální bujón, který se hodí do jakéhokoliv jídla a dodá mu chuť (Masox)
    * Bujóny s konkrétní příchutí (zeleninový, slepičí, hovězí atd.)
    * Vývary jako z vaší kuchyně - gelové bujóny bez přidaného glutamátu a konzervantů, s mořskou solí
    * Natur bujóny pro váš zdravý životní styl  - 100% bez přidaného glutamátu a konzervantů

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? ANO NE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT