Slovníček pojmů
MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK
96 CELKEM pojmů ve slovníčku
Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.
Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.
-
CHEESECAKE [či:zkeik]
Neodolatelný dezert, který je původem z Ameriky. Tvoří ho dvě vrstvy: základ z rozdrobených sušenek a sýrová (resp. tvarohová) vrstva. V počátcích byl cheesecake pouze pečeným dezertem, v současné době existuje i nepečená varianta. V dnešní moderní době se tento dezert připravuje i v různých příchutích, jež bývají obohaceny i o třetí vrstvu: ovoce, čokoládu a jiné.