zavřít

MENU

O vaření

ZPĚT NA O vaření

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

VYHLEDAT
  • FONDUE  [fondü]

    Z francouzštiny - roztavený, rozpuštěný. Původně pokrm ze sýra roztaveného nad ohněm, pocházející ze Savojska a francouzské části Švýcarska. Nejznámější sýrové fondue se nejlépe připravuje v nižší keramické nádobě / kotlíku, která je zespoda zahřívána. Do roztaveného ochuceného sýra se namáčejí kousky pečiva pomocí dlouhých vidliček či napichovátek. Kromě již zmíněného sýrového fondue se dnes tento výraz používá i pro přípravu různých druhů fondue z masa, ryb, drůbeže apod. v ochuceném oleji nebo opět v rozpuštěném sýru.

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? ANO NE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT