zavřít

MENU

O vaření

ZPĚT NA O vaření

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

VYHLEDAT
  • KEBAB

    Již počeštěný název, vytvořený z originálu tureckého názvu. Příprava se podobá gyrosu. Maso, které se griluje napíchnuté na jehlu a horizontálně se točí na speciálním grilu. Opečené se okrajuje nožem a servíruje společně s různou zeleninou, omáčkou a tureckým chlebem nebo rýží. Obyčejně je základem jehněčí nebo hovězí maso, někdy také kuřecí maso nebo ryby. Vepřové maso se nepoužívá v muslimských oblastech kvůli náboženským důvodům. V arabských oblastech a Izraeli se často používá mleté maso grilované na otevřeném ohni.

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? ANO NE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT