zavřít

MENU

O vaření

ZPĚT NA O vaření

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

VYHLEDAT
  • KUSKUS

    = Cous Cous je tradiční severoafrický pokrm z tvrdé pšeničné krupice. Vaří se v páře nebo zalévá vařící vodou nebo vařícím pokrmem. Připravuje se k masům, do zeleninových jídel, používá se do salátů nebo i na sladké pokrmy, např. s mlékem, rozinkami či mandlemi. Kuskusu podobný vzhledem, chutí i použitím je v dnešní kuchyni zdomácněný bulgur (pšeničné krupky).

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? ANO NE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT