zavřít

MENU

O vaření

ZPĚT NA O vaření

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

VYHLEDAT
  • WASABI

    Známý jako tzv. „japonský křen“. Vyrábí se z kořene rostliny wasabi. Podobně jako "náš" křen má hodně výrazné aroma. Wasabi se dá zakoupit buď ve formě pasty, prášku nebo čerstvý. Při styku se vzduchem ztrácí čerstvý nastrouhaný oddenek na síle, proto by se měl vždy zpracovat poměrně rychle. U nás asi nejznámější jako ostrá pikantní zelená pasta určená k ochucení sushi nebo jako dochucovadlo různých oříšků a chipsů.

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? ANO NE
  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT