Recepty pro nás připravil šéfkuchař Pavel Švestka a zveme vás k jejich vyzkoušení. Jako první je grilovaný kváskový chléb s avokádem a klobáskou. A jak na to?

GRILOVANÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB S AVOKÁDEM A KLOBÁSKOU

• Opečený kváskový chléb na grilu potřený bylinkovým máslem (Vitana)

• Mačkané avokádo s kapkou citronu

• Grilované kvalitní klobásky

• Salsa (Vitana – novinka) v avokádu

RECEPT na 2 porce:

Suroviny:

• 2 silnější plátky kváskového chleba

• 1 zralé avokádo

• 1 lžíce citronové šťávy

• 6-8 kvalitní klobásky (např. s vysokým podílem masa, ideálně čerstvé)

• 2 lžíce másla

· sáček bylinkové máslo Vitana

• 2 lžíce salsy (Vitana salsa rajčatová)

• Sůl, pepř dle chuti

• Čerstvé bylinky na ozdobu

· Cherry rajčátko na ozdobu

Postup:

1. Připrav avokádo:

• Rozkroj avokádo, vyndej pecku a dužinu vydlabej do misky.

• Přidej citronovou šťávu, sůl a pepř. Vidličkou rozmačkej na hrubší kaši a přidej rajčatovou salsu (Vitana)

2. Připrav chléb:

• Plátky chleba potřete z jedné strany bylinkovým máslem.

• Opeč je na grilu nebo grilovací pánvi do zlatova – máslovou stranou dolů.

3. Griluj klobásky:

• Griluj klobásky na středním plameni, dokud nebudou propečené a křupavé (cca 4–6 minut, otáčej pravidelně).

4. Sestavení:

• Na opečený chléb dej vrstvu mačkaného avokáda.

• Přidej grilované klobásky

• Navrch dej trochu nakrájených cherry rajčat

5. Servírování:

• Ozdob čerstvými bylinkami.