zavřít

MENU

Výrobek šetrný
k planetě

Proč je polévka Vitana Šetrná k planetě?

Srovnání uhlíkové stopy svačin

Dbáme na to, aby naše polévky byly šetrné k planetě.

Výrobek je šetrný k planetě
  • Vytváříme minimální odpad při zpracování zeleniny.

    Vytváříme minimální odpad
    při zpracování zeleniny.

  • Máme nízké náklady na dopravu a skladování.

    Máme nízké náklady
    na dopravu a skladování.

  • Naše polévky jsou bez palmového oleje.

    Naše polévky jsou
    bez palmového oleje.

  • A využíváme elektřinu z obnovitelných zdrojů.

    A využíváme elektřinu
    z obnovitelných zdrojů.

Stanovení uhlíkové hodnotící škály produktu

CI2

V analýze je použita upravená metoda stanovení produktové uhlíkové stopy (PCF – Product Carbon Footprint), jenž je měřítkem celkového množství skleníkových plynů, které se uvolňují během životního cyklu určitého výrobku či služby.

Co je uhlíková stopa?

Uhlíková stopa je měřítkem dopadu lidské činnosti na životní prostředí a zejména na klimatické změny na naší planetě. Je nepřímým ukazatelem spotřeby energií, výrobků a služeb. Uhlíková stopa není spojena jen s cestováním a logistikou, ale také s gastronomií a potravinářstvím nebo s módním průmyslem.

CI2

Studii vypracovala organizace CI2

CI2, o. p. s. je obecně prospěšná nezisková organizace, která je zaměřena na udržitelnost, uhlíkovou a ekologickou stopu, environment či adaptaci na změnu klimatu. Napomáhá a vzdělává veřejnou správu, podniky, vzdělávací instituce a širokou veřejnost.

Česká republika

Češi a klima

Zeptali jsme se, jak moc je pro vás ochrana životního prostředí důležitá:

  • 66% 66 %

    …si myslí, že výroba potravin nebo chov zvířat má dopad na životní prostředí či změnu klimatu.

  • 75% 75 %

    …by přivítalo označení na obale, že výrobky jsou šetrnější k planetě.

  • 3/4 3 / 4

    české populace říkají, že se snaží snižovat svůj dopad na klima – jejich uhlíkovou stopu.

KANTAR

Výzkum zpracovala společnost Kantar

Kantar je mezinárodní agentura, která se zabývá výzkumem a to jak kvalitativním, tak i kvantitativním. Má odborné znalosti v oblasti inovací, značek, komunikace a samotných zákazníků.

Rozhovor s ekologem

S odborníkem Viktorem Třebickým hovoříme na téma uhlíkové stopy jedinců, firem a potravinových výrobků.

„To, že si svoji stopu spočítali stovky tisíc lidí, považuji za svůj největší úspěch“

Často kladené dotazy

  • Jak mohu ovlivnit uhlíkovou stopu?
  • Jak se Vitana snaží snižovat uhlíkovou stopu?
  • Jsou i jiné výrobky značky Vitana šetrné k planetě?
  • Jaká je uhlíková stopa v případě, že si polévku uvařím doma s čerstvých surovin?
  • Z čeho se skládá uhlíková stopa u polévek do hrnečku?
  • Jak si mohu spočítat uhlíkovou stopu?
  • Mají čerstvé potraviny (například ovoce a zelenina) nižší uhlíkovou stopu než jiné potraviny?
  • Je problematika uhlíkové stopy globální otázkou?
  • Co to znamená energie z obnovitelných zdrojů?

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT