Kuchařský tým z potravinářského SOU v pražské Písnici rozhodl o svém vítězství velmi netradiční kombinaci ingrediencí. Porotce kromě chuti ohromil také vkusnou výzdobou a zajímavou vůní. Kromě brambor typu grenaille obsahoval vítězný recept například kopr, zakysanou smetanu, sakuru a byl podáván s tatarákem z uzeného lososa.

Vítězný recept:
1150 gramů brambor grenaille
20 gramů čerstvého kopru
240 gramů salátových okurek
200 gramů Poctivé majonézy Vitana
100 gramů zakysané smetany
20 gramů citronové šťávy
10 gramů soli
10 gramů pepře bílého mletého
tatarák:
250 gramů uzeného lososa
30 gramů citronové šťávy
2 gramy pepře bílého mletého
1 gram soli

Postup:
Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky, přidáme nakrájený kopr najemno, salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek, nakrájíme na půl kolečka a dochutíme solí, pepřem bílým, citronovou šťávou a spojíme majonézou se zakysanou smetanou. Následně dozdobíme tatarákem připraveného z nasekaného uzeného lososa, citronové šťávy, dochutíme bílým pepřem a solí.