Jahodová sezóna se právě rozbíhá, takže je čas užít si skvělé letní dorty i začít s přípravou domácích marmelád. Maliny, jahody, rybíz, angrešt nebo borůvky - všechny plody vaší zahrádky či nasbírané v lese můžete použít buď v moučnících, nebo si je uschovat do skleniček v podobě marmelád. Samozřejmě ty zdravé a kvalitní.
Želé teď, marmeládu na později
Dortová želé a Džemfix obsahují agar, proto jsou ideální přísadou do moučníků a džemů pro vegetariány a milovníky zdravé stravy. Dortová želé je vhodné použít při přípravě lahodných letních moučníků, Džemfix je ideální při výrobě marmelád a džemů.
Ovocné koktejly a letní Mojito zase dokonale ochutí další vitanská novinka - Třtinový cukr s limetkou, který také umí dodat příjemnou svěží chuť koláčům a dortům.
Co je agar
Agar je zjednodušeně přírodní rostlinná „želatina“, která pochází z červených mořských řas
a obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má blahodárný účinek na zažívání, navíc je bez kalorií. Kvůli zlepšení trávení se agar konzumuje například rozmíchaný ve vodě. Kromě pozitivních zdravotních účinků má agar jednu velkou výhodu - perfektně želíruje.
Želé teď, marmeládu na později
Dortová želé a Džemfix obsahují agar, proto jsou ideální přísadou do moučníků a džemů pro vegetariány a milovníky zdravé stravy. Dortová želé je vhodné použít při přípravě lahodných letních moučníků, Džemfix je ideální při výrobě marmelád a džemů.
Ovocné koktejly a letní Mojito zase dokonale ochutí další vitanská novinka - Třtinový cukr s limetkou, který také umí dodat příjemnou svěží chuť koláčům a dortům.
Co je agar
Agar je zjednodušeně přírodní rostlinná „želatina“, která pochází z červených mořských řas
a obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má blahodárný účinek na zažívání, navíc je bez kalorií. Kvůli zlepšení trávení se agar konzumuje například rozmíchaný ve vodě. Kromě pozitivních zdravotních účinků má agar jednu velkou výhodu - perfektně želíruje.