Ve středočeském Mratíně se sešli kuchařští mistři, aby se poměřili v přípravě tradičního vánočního pokrmu. Pravidla byla jednoduchá. Týmy musely připravit 2 kg toho nejlepšího bramborového salátu při splnění jen jedné podmínky – pokrm musel obsahovat brambory a majonézu.
V kategorii seniorů zvítězil tým Tři grácie s receptem na Sametový salát, který pojal servírování bramborového salátu v duchu oslavy výročí třiceti let od sametové revoluce. Aranžmá naservírovaného stolu a originální dekorace spolu s vynikající chutí nejvíce oslovila porotu pod vedením známého novináře Josefa Klímy.
Juniorskou kategorii ovládl tým Diplomatky, který svůj Lesní salát servíroval originálně na dřevě a nebál se použít ingredience jako je smrkový džem, kaštany či křepelčí vajíčka.
„Soutěžící si letos dali velkou práci s výzdobou. Recepty byly většinou tradiční, ale osvěžené nějakou zajímavou ingrediencí, která jim dodala šmrnc. Zároveň bylo vidět, že pro mladé jsou témata ekologie a ochrany přírody důležitá,“ říká Magdaléna Šodorová z oddělení marketingu.
V kategorii seniorů zvítězil tým Tři grácie s receptem na Sametový salát, který pojal servírování bramborového salátu v duchu oslavy výročí třiceti let od sametové revoluce. Aranžmá naservírovaného stolu a originální dekorace spolu s vynikající chutí nejvíce oslovila porotu pod vedením známého novináře Josefa Klímy.
Juniorskou kategorii ovládl tým Diplomatky, který svůj Lesní salát servíroval originálně na dřevě a nebál se použít ingredience jako je smrkový džem, kaštany či křepelčí vajíčka.
„Soutěžící si letos dali velkou práci s výzdobou. Recepty byly většinou tradiční, ale osvěžené nějakou zajímavou ingrediencí, která jim dodala šmrnc. Zároveň bylo vidět, že pro mladé jsou témata ekologie a ochrany přírody důležitá,“ říká Magdaléna Šodorová z oddělení marketingu.