Piškotový korpus | 1 ks |
Na ozdobu | |
Bílá čokoláda | 100 g |
Jahodová náplň | |
Jahody | 250 g |
Cukr krupice | 50 g |
Vanilkový cukr Vitana | 1 ks |
Šlehačka | 200 ml |
Dortové želé s příchutí jahoda Vitana | 10 g |
Mascarpone krém | |
Mascarpone | 300 g |
Med | 50 g |
Smetana | 50 ml |
Dortové želé | |
Dortové želé s příchutí jahoda Vitana | 10 g |
Jahody rozmixujeme. Část jahod dáme vařit s dortovým želé s příchutí jahoda a vaříme 1 minutu. Necháme částečně vychladnout a spojíme se zbytkem rozmixovaných jahod, krupicovým cukrem a Vanilkovým cukrem Vitana. Přimícháme našlehanou šlehačku. Vložíme do formiček vyplněných korpusem a necháme vychladit. Pak připravíme mascarpone krém smícháním mascarpone, medu a šlehačky, kterou vyšleháme do pevné pěny a nastříkáme na vychlazenou jahodovou pěnu. Opět dáme vychladit a následně poklademe jahodami a zalijeme Dortovým želé s příchutí jahoda Vitana. Na úplný závěr rozpustíme 100 g bílé čokolády ve vodní lázni (popř. v mikrovlnné troubě), kterou poté rozetřeme buď na celofán, nebo na 3D folii na čokoládu. Necháme ztuhnout a následně rozkrájíme na kousky, kterými obložíme dort po stranách.