Jahodový dortík

s mascarpone a bílou čokoládou
Pečené kuře s česnekem a cherry rajčaty Druh jídla Dezert Obtížnost střední Příprava 180 min.

Potřebné suroviny

Piškotový korpus1 ks

Na ozdobu
Bílá čokoláda100 g

Jahodová náplň
Jahody250 g
Cukr krupice50 g
Vanilkový cukr Vitana1 ks
Šlehačka200 ml
Dortové želé s příchutí jahoda Vitana10 g

Mascarpone krém
Mascarpone300 g
Med50 g
Smetana50 ml

Dortové želé
Dortové želé s příchutí jahoda Vitana10 g

Příprava receptu

Jahody rozmixujeme. Část jahod dáme vařit s dortovým želé s příchutí jahoda a vaříme 1 minutu. Necháme částečně vychladnout a spojíme se zbytkem rozmixovaných jahod, krupicovým cukrem a Vanilkovým cukrem Vitana. Přimícháme našlehanou šlehačku. Vložíme do formiček vyplněných korpusem a necháme vychladit. Pak připravíme mascarpone krém smícháním mascarpone, medu a šlehačky, kterou vyšleháme do pevné pěny a nastříkáme na vychlazenou jahodovou pěnu. Opět dáme vychladit a následně poklademe jahodami a zalijeme Dortovým želé s příchutí jahoda Vitana. Na úplný závěr rozpustíme 100 g bílé čokolády ve vodní lázni (popř. v mikrovlnné troubě), kterou poté rozetřeme buď na celofán, nebo na 3D folii na čokoládu. Necháme ztuhnout a následně rozkrájíme na kousky, kterými obložíme dort po stranách.