Vanilkový cukr
Používá se k ochucení nebo posypání pečených i nepečených moučníků a dalších sladkých pokrmů. Můžete s ním ochutit krémy, zmrzliny, alkoholické nebo nealkoholické nápoje. Ve svém receptu nahraďte část běžného cukru Vanilkovým cukrem. Dodáte tak moučníku příjemnou vůni a chuť vanilky.
Složení suché směsi: cukr, glukóza, mletá vanilka 1%
Související recepty
-
Jahodovo – malinový džem
- Dezerty
- 45 min.
- Snadné
Všechny suroviny dohromady povaříme a na závěr přidáme Džemfix 2:1 Vitana. Povaříme dalších 5 minut ...
-
Jahodový dortík s mascarpone a bílou čokoládou
- Dezerty
- 180 min.
- Střední
Jahody rozmixujeme. Část jahod dáme vařit s dortovým želé s příchutí jahoda a vaříme 1 minutu. Nechá...
-
Tvarohový Míša dort
- Dezerty
- 120 min.
- Střední
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, poté přidáme měkký tvaroh a vyšleháme do hla...
-
Panna cotta s jahodami
- Dezerty
- 120 min.
- Snadné
Smetanu a cukr převaříme. Odstavíme a necháme vychladnout na 80 °C. Sypkou želatinu zalijeme horkou ...