Vitana je již dlouhodobě jasnou jedničkou v kategorii koření s aktuálním tržním podílem okolo 44 procent. Tuto pozici má nejen kvůli vysoké kvalitě svých výrobků, ale i díky představování novinek, které odráží měnící se požadavky spotřebitelů.
„Bylinky jsou stále oblíbenější ingrediencí v českých kuchyních i díky tomu, že ve většině TV pořadů o vaření jsou používány jako důležitý prvek při přípravě jídel. Výhodou našich bylinek je fakt, že je lze používat po celý rok v nezměněné kvalitě, přičemž skvělá chuť a intenzivní vůně jsou již samozřejmostí,“ říká Kateřina Tlustá z oddělení marketingu.
Kopr
Kromě tradiční koprové omáčky se hodí i do zeleninových salátů, brambor, tvarohových pomazánek nebo na ryby, včetně uzeného lososa.
Libeček
Dodává nezaměnitelnou tradiční chuť polévkám, vývarům či omáčkám, ale je vhodný i k přípravě pomazánek, paštik, zeleninových jídel, vařených brambor, dušeného hovězího masa nebo mletých mas.
Italské bylinky
Ideální do rajčatových a smetanových omáček, zapékaných pokrmů, polévek, bylinkových másel, salátů, pizzy nebo drůbežího masa.
Polévkové bylinky
Vhodné pro dochucení polévek, vývarů, omáček nádivek, mletých mas, pomazánek a bramborových placek.