Budete potřebovat
menší květák | 1 ks |
olivový olej | 2 lžíce |
střední brambory | 2 ks |
rajčatový protlak | 3 lžíce |
zázvor | 5 cm |
česnek | 2 stroužky |
kari | 2 lžičky |
červená kari pasta | 2 lžíce |
1 konzerva | kokosové mléko |
limetka | dle chuti |
koriandr | 1 svazek |
Příprava receptu
Květák omyjte a natrhejte na menší růžičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Ve větším hrnci rozpalte olivový olej a na něm smažte květák i brambory ze všech stran několik minut. Mezitím si rozmixujte oloupaný zázvor, česnek, stonky koriandru a kari pastu.
Jakmile květák zezlátne, přisypte kari, ½ lžičky římského kmínu a rozmixovanou směs. Restujte 2 minuty. Nyní přilijte cca 400 ml vody, kokosové mléko a nakonec i protlak. Vařte na středním plameni pod pokličkou přibližně 20 minut. V tu dobu by měl být květák i brambory uvařené tak akorát. Ochuťte šťávou z limety a lístky koriandru.
Podávejte s dlouhozrnnou rýží nebo chlebem.