Druh jídla Dezerty
Obtížnost Snadné
Příprava 60 min.
| Listové těsto | 250 g |
| Žloutek | 2 ks |
Listové těsto rozválíme na rozměr 30 cm x 40 cm. Nařežeme z něj cca 1 cm široké pásy, které následně pomašlujeme žloutkem. Jednotlivé pásy natočíme na kornoutky a pečeme na 180°C dozlatova.
| Mascarpone | 100 g |
| Niva sýr | 100 g |
| Smetana 40% | 100 ml |
| Citrónová kůra Vitana | ½ lžičky |
| Petržel sušená Vitana | 5 g |
| Pažitka čerstvá | 10 g |
| Pepř mletý Vitana | |
| Sůl | |
| Vejce natvrdo | 2 ks |
| Majonéza Vitana | 100 g |
Nastrouháme si nivu a vejce natvrdo. Vyšleháme Mascarpone, nivu, smetanu, citrónovou kůru a vejce. Do vyšlehané pěny zamícháme nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochutíme pepřem a solí dle libosti. Směsí pak naplníme upečené kornoutky a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.