„Při vývoji produktu jsme vycházeli z toho, že tradiční forma bujónů v podobě kostek nebo gelů se špatně dávkuje. Většinou je také potřeba nejdřív je rozpustit, než se přidají do jídla. Hodí se tedy spíš pro přípravu větších objemů: polévek nebo klasických omáček. Náš nový tekutý bujón je univerzální. Stačí po něm prostě sáhnout a rovnou jej nakapat do jídla v požadovaném množství, ale stejně tak z něj pohodlně připravíte několik litrů polévky,“ říká Zuzana Jirsová, produktová manažerka společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko, do jejíhož portfolia bujóny Vitana patří.
Díky měřítku na boku lahvičky se bujón jednoduše dávkuje. „Naše nová řada tak kromě jiného zákazníkům pomáhá omezit plýtvání a šetřit. Do jídla vždy přidáte požadované množství, zbytek uschováte v ledničce a použijete při vaření příště,“ dodává Zuzana Jirsová.
Bujóny v tomto balení dosud na trhu chyběly. Jsou univerzální – kromě přípravy klasické české kuchyně jako jsou omáčky nebo polévky se skvěle se hodí také k dochucování moderních receptů. Lidé si čím dál víc vaří doma a rádi svá jídla vylaďují k dokonalosti. Díky snadnému dávkování tak lze jednoduše dochutit třeba skvělé rizoto, ale i připravit pořádných pár litrů lahodného vývaru.