Je tedy jasné, že touhu po grilovaných a uzených jídlech máme zakódovanou hluboko v naší genetice. „Řada lidí, především ve městech, ale v dnešní době nemá možnost grilovat na otevřeném ohni. Proto kouřovou chuť nově nabízíme všem, kdo třeba využívají pouze elektrický nebo plynový gril, nebo si maso připravují na pánvi či v troubě,” vysvětluje Michaela Plecitá, produktová manažerka společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko, do jejíhož portfolia koření a omáčky Vitana patří.
Čtyři nové kořenící směsi Smoky Taste jsou určeny pro dochucení kuřecího, hovězího, vepřového masa, ale i kuřecích křídel. Originální recepty na zadní straně obalu navíc přináší inspiraci na nové grilovací recepty. Spolu s kořením představuje Vitana Smoky Taste i tři steakové omáčky v příchutích BBQ Sweet & Mild, BBQ Grilled Ribs a BBQ Honey & Chipotle, které se kromě grilování také výborně hodí k pečení, ochucení minutek nebo třeba pro přípravu sendvičů.
A jak kouřová příchuť vlastně vzniká? „Zcela přírodně – konktrétně v tomto případě hlavně z uzené papriky nebo chipotle, což jsou uzené chilli papričky. Tyto ingredience se udí podobně jako třeba maso, jsou vystaveny kouři z vybraných druhů dřeva. Oblíbený je například pekanový ořech, ořešák nebo dub,“ vysvětluje Sabina Farková, vývojová inženýrka za kategorii koření ve společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko.