Budete potřebovat
| Masox | 1 kostka |
| hovězí kližka | 1 kg |
| cibule | 500 g |
| česnek | 3 stroužky |
| červené víno | 3 dcl |
| rajčatová šťáva | 3 dcl |
| voda | 0,5 l |
Příprava receptu
Hovězí kližku si nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo nahrubo a v hrnci na rozpáleném oleji restujeme do hněda. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, který orestujeme jen pár vteřin.
Přidáme kližku, zarestujeme do barvy a podlijeme vínem, které necháme zavařit a odpařit alkohol.
Přidáme rajčatovou šťávu, trochu vody a kostku Masoxu. Dusíme pod pokličkou do měkka.
Při vaření kontrolujeme množství vody a podle potřeby dolijeme. Když je maso měkké, necháme vyvařit vodu na hustší konzistenci omáčky, která se už nezahušťuje.
Dochutíme solí, pepřem a bylinkami vcelku. Jako příloha je nejlepší křupavá bagetka.
Produkty k receptu