Budete potřebovat
Masox | 1 kostka |
hovězí kližka | 1 kg |
cibule | 500 g |
česnek | 3 stroužky |
červené víno | 3 dcl |
rajčatová šťáva | 3 dcl |
voda | 0,5 l |
Příprava receptu
Hovězí kližku si nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo nahrubo a v hrnci na rozpáleném oleji restujeme do hněda. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, který orestujeme jen pár vteřin.
Přidáme kližku, zarestujeme do barvy a podlijeme vínem, které necháme zavařit a odpařit alkohol.
Přidáme rajčatovou šťávu, trochu vody a kostku Masoxu. Dusíme pod pokličkou do měkka.
Při vaření kontrolujeme množství vody a podle potřeby dolijeme. Když je maso měkké, necháme vyvařit vodu na hustší konzistenci omáčky, která se už nezahušťuje.
Dochutíme solí, pepřem a bylinkami vcelku. Jako příloha je nejlepší křupavá bagetka.