Budete potřebovat
dýně Hokaido | 1 ks |
cibule | 1 ks |
Zeleninový bujón | 1 kostka |
česnek | 2 stroužky |
smetana ke šlehání | 250 ml |
Příprava receptu
Dýni rozkrájíme na několik dílů, zbavíme tuhých konců a jader. Dáme ji do pekáče, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi hodinu při 150 °C.Po upečení dýni rozdělíme na větší kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a zasypeme trochou mouky (vytvoříme řídkou jíšku) přidáme upečenou dýni, zalijeme vodou, osolíme a opepříme.
Promícháme, přivedeme k varu, přidáme kostku bujónu a vaříme mírným varem asi deset minut.
Na konci odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme smetanu ke šlehání. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a podáváme.