Velikonoční nádivka

s kopřivami a špenátem
Pečené kuře s česnekem a cherry rajčaty Druh jídla Hlavní chod Obtížnost Střední Příprava 90 min.

Potřebné suroviny

Toastový chleba280 g
Plnotučné mléko400 ml
Sádlo1 lžíce
Uzená krkovice400 g
Šalotka1 ks
Čerstvých kopřiv100 g
baby špenát100 g
Žloutků6
Bílků6
Majonéza 3 lžíce
Sůl1 lžíce
Muškátový oříšek špetka
Pepř černý mletý špetka
Mandlí na plátky100 g
Olej na restování a vymazání formy

Příprava receptu

Troubu rozehřejeme na 200°C, toastový chléb nakrájíme na kostičky, vložíme na plech a pečeme cca 5 minut, poté jej přendáme do větší mísy a zalijeme mlékem Uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na sádle na pánvi, necháme vychladnout Rozehřejeme olej a orestujeme šalotku, kterou jsme pokrájeli nadrobno, přidáme kopřivy, špenát a necháme zavadnout, stáhneme z plamene a necháme vychladnout Žloutky smícháme s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem, přidáme k toastovému chlebu i s opečenou krkovicí a špenátem a kopřivami Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně zapracujeme ke směsi, formu nebo formičky na nádivku vymažeme olejem a naplníme nádivkou, pečeme 30 minut.