Toastový chleba | 280 g |
Plnotučné mléko | 400 ml |
Sádlo | 1 lžíce |
Uzená krkovice | 400 g |
Šalotka | 1 ks |
Čerstvých kopřiv | 100 g |
baby špenát | 100 g |
Žloutků | 6 |
Bílků | 6 |
Majonéza | 3 lžíce |
Sůl | 1 lžíce |
Muškátový oříšek | špetka |
Pepř černý mletý | špetka |
Mandlí na plátky | 100 g |
Olej na restování a vymazání formy |
Troubu rozehřejeme na 200°C, toastový chléb nakrájíme na kostičky, vložíme na plech a pečeme cca 5 minut, poté jej přendáme do větší mísy a zalijeme mlékem Uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na sádle na pánvi, necháme vychladnout Rozehřejeme olej a orestujeme šalotku, kterou jsme pokrájeli nadrobno, přidáme kopřivy, špenát a necháme zavadnout, stáhneme z plamene a necháme vychladnout Žloutky smícháme s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem, přidáme k toastovému chlebu i s opečenou krkovicí a špenátem a kopřivami Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně zapracujeme ke směsi, formu nebo formičky na nádivku vymažeme olejem a naplníme nádivkou, pečeme 30 minut.