Druh jídla Dezerty
Obtížnost Snadné
Příprava 105 min.
| Hladká mouka | 1 kg |
| Droždí | 42 g |
| Cukr moučka | 80 g |
| Máslo | 100 g |
| Sůl | |
| Vejce | 3 ks |
| Mléko | 250 ml |
| Sekaných oříšků | 200 g |
| Bílků | 6 |
| Cukr s citronovou kůrou | |
| Vanilkový cukr |
Mléko zahřejeme, přidáme droždí trochu cukru a vytvoříme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny, propracujeme v jemné, nelepivé těsto, které necháme opět nakynout. Po nakynutí rozdělíme na menší kousky z, kterých tvoříme uzlíky a pokládáme je na plech, opět necháme vykynout pečeme při 180 stupních do zlatova. Po upečení mašlujeme rozpuštěným máslem s rumem a medem na konec přecukrujeme.