Jidáše

Jidáše Druh jídla Dezerty Obtížnost Snadné Příprava 105 min.

Potřebné suroviny

Hladká mouka1 kg
Droždí42 g
Cukr moučka80 g
Máslo100 g
Sůl
Vejce3 ks
Mléko250 ml
Sekaných oříšků200 g
Bílků6
Cukr s citronovou kůrou
Vanilkový cukr

Příprava receptu

Mléko zahřejeme, přidáme droždí trochu cukru a vytvoříme kvásek. Po vykynutí přidáme ostatní suroviny, propracujeme v jemné, nelepivé těsto, které necháme opět nakynout. Po nakynutí rozdělíme na menší kousky z, kterých tvoříme uzlíky a pokládáme je na plech, opět necháme vykynout pečeme při 180 stupních do zlatova. Po upečení mašlujeme rozpuštěným máslem s rumem a medem na konec přecukrujeme.