Recepty
ZPĚT NA Recepty- Chod
- Chuťovky
- Příležitost
- Velikonoce
- Náročnost
- Snadné
- Doba přípravy
- 15 min.
- Počet osob
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- vejce
- 6 ks
- sterilovaná zelenina
- 250 g
- červená cibule/jarní cibulka
- 1 ks
- šunka na kostičky
- 200 g
- tvrdý sýr na kostičky
- 200 g
- majonéza Vitana
- 250 g
- voda
- 300 ml
- želatina na sladké i slané Vitana
- 1 balení
PŘÍPRAVA RECEPTU
Vejce uvařte natvrdo a po vychladnutí nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy a přidejte sýr, šunku, nadrobno nakrájenou cibuli, scezenou zeleninu a majonézu. Vše promíchejte. Dle vlastní chuti můžete případně dochutit solí a pepřem.
1 balení Želatiny Vitana dobře rozmíchejte v 300ml horké (nikoliv vařící) vody. Nechte částečně vychladnout. Vlažnou želatinu pak přidejte do mísy s připravenou směsí a promíchejte.
Formu na srnčí hřbet si vyložte potravinářskou fólií a směs do ní nalejte.
Vše nechejte ztuhnout v ledničce aspoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Po ztuhnutí nakrájejte na plátky a podávejte např. s rozpečenou bagetou.
TIP: jednotlivé ingredience ve vaječné tlačence můžete dle libosti obměňovat. Nahraďte např. šunku jiným druhem sýra (200g) a budete mít variantu pro vegetariány.