Budete potřebovat
Listové těsto | 250 g |
Žloutek | 2 ks |
Mascarpone | 100 g |
Niva sýr | 100 g |
Smetana 40% | 100 ml |
Citrónová kůra | ½ lžičky |
Petržel sušená | 5 g |
Pažitka čerstvá | 10 g |
Vejce natvrdo | 2 ks |
Majonéza | 100 g |
Příprava receptu
Těsto listové: Listové těsto rozválíme na rozměr 30 cm x 40 cm. Nařežeme z něj cca 1 cm široké pásy, které následně pomašlujeme žloutkem. Jednotlivé pásy natočíme na kornoutky a pečeme na 180°C dozlatova.
Pěna z nivy: Nastrouháme si nivu a vejce natvrdo. Vyšleháme Mascarpone, nivu, smetanu, citrónovou kůru a vejce. Do vyšlehané pěny zamícháme nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochutíme pepřem a solí dle libosti.
Směsí pak naplníme upečené kornoutky a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.
Směsí pak naplníme upečené kornoutky a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.