Budete potřebovat
| pšeničná hladká mouka | 250 g | 
| celozrnná mouka | 100 g | 
| mléko | 70 ml | 
| kvasnice | 10 g | 
| bílý jogurt | 150 g | 
| sůl | 10 g | 
| Vitana chlebové koření | 1 lžíce | 
Příprava receptu
Kvasnice promíchejte s vlažnou vodou. Do mísy prosejte obě mouky, přidejte kvasnice, mléko a kelímek jogurtu, vše dobře promíchejte. Rozpusťte si máslo a společně se solí a chlebovým kořením jej přilijte do mísy. Promíchejte, přikryjte utěrkou a nechte při pokojové teplotě hodinu uležet. Z těsta vytvarujte bochník, plech vyložte pečicím papírem a bochník na něm nechte odpočívat, než se rozehřeje trouba. Bochník slabě nařízněte na (budoucí) kůrce a pečte 10 minut na 200 °C. Pak teplotu snižte na 170 °C a dopékejte asi 50 minut. Vláčný jogurtový chléb podávejte s pomazánkami dle chuti.
Produkty k receptu
 
                                         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
 
                                     
                             
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        