Budete potřebovat
pšeničná hladká mouka | 250 g |
celozrnná mouka | 100 g |
mléko | 70 ml |
kvasnice | 10 g |
bílý jogurt | 150 g |
sůl | 10 g |
Vitana chlebové koření | 1 lžíce |
Příprava receptu
Kvasnice promíchejte s vlažnou vodou. Do mísy prosejte obě mouky, přidejte kvasnice, mléko a kelímek jogurtu, vše dobře promíchejte. Rozpusťte si máslo a společně se solí a chlebovým kořením jej přilijte do mísy. Promíchejte, přikryjte utěrkou a nechte při pokojové teplotě hodinu uležet. Z těsta vytvarujte bochník, plech vyložte pečicím papírem a bochník na něm nechte odpočívat, než se rozehřeje trouba. Bochník slabě nařízněte na (budoucí) kůrce a pečte 10 minut na 200 °C. Pak teplotu snižte na 170 °C a dopékejte asi 50 minut. Vláčný jogurtový chléb podávejte s pomazánkami dle chuti.