Budete potřebovat
| cibule | 1 ks |
| hovězí maso zadní | 800 g |
| česnek sušený | 1 lžíce |
| párky | 4 nožičky |
| slanina | 100 g |
| Tekutý hovězí bujón | 1 lžíce |
| olej | lžíce |
| Tmavá jíška | dle potřeby |
Příprava receptu
Cibuli a česnek nasekáme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky. Omyté, odblaněné a osušené maso prošpikujeme párky, posypeme česnekem a lehce osolíme.V pekáči nebo hrnci vhodném do trouby rozpálíme olej a dáme opéct kostičky slaniny, po chvíli přidáme cibulku a zbylé párky nakrájené na kolečka a zpěníme. Na takto připraveném základu zprudka orestujeme maso.
Stáhneme z ohně, zalijeme horkým vývarem a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a krájíme na plátky. Šťávu můžeme dle potřeby zahustit jíškou, případně dosolit. Jako příloha se hodí rýže, vařené brambory nebo knedlík.