zavřít

MENU

Recepty

ZPĚT NA Recepty

Frankfurtská hovězí pečeně

3,0 Hodnotilo: 1737 lidí
Chod
Hlavní chod
Příležitost
Pro každý den
Náročnost
Snadné
Doba přípravy
120 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

cibule
2 ks
hovězí maso zadní
500 g
stroužek česneku
1 ks
debrecínské párky
1-2 ks
slanina
100 g
hovězí bujón Vitana
2 kostky na 750 ml vývaru
olej
lžíce
jíška
dle chuti

PŘÍPRAVA RECEPTU

Cibuli a česnek nasekáme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky. Omyté, odblaněné a osušené maso prošpikujeme párky, potřeme česnekem, zasypeme moukou a necháme chvíli uležet. Maso nesolíme.

Rozpálíme pekáč nebo hrnec s poklicí vhodný do trouby. Na oleji necháme rozškvařit kostičky slaniny, přidáme cibulku a zpěníme. Maso zprudka ze všech stran orestujeme na takto připraveném základu.

Stáhneme z ohně, zalijeme horkým vývarem a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a krájíme na plátky. Šťávu můžeme dle potřeby zahustit jíškou, případně dosolit. Jako příloha se hodí rýže, vařené brambory nebo knedlík.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Frankfurtská hovězí pečeně

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT