Budete potřebovat
vejce | 6 ks |
sterilovaná zelenina | 250 g |
červená cibule/jarní cibulka | 1 ks |
šunka na kostičky | 200 g |
tvrdý sýr na kostičky | 200 g |
majonéza Vitana | 250 g |
voda | 300 ml |
želatina na sladké i slané Vitana | 1 balení |
Příprava receptu
Vejce uvařte natvrdo a po vychladnutí nakrájejte na kostičky. Dejte do mísy a přidejte sýr, šunku, nadrobno nakrájenou cibuli, scezenou zeleninu a majonézu. Vše promíchejte. Dle vlastní chuti můžete případně dochutit solí a pepřem.1 balení Želatiny Vitana dobře rozmíchejte v 300ml horké (nikoliv vařící) vody. Nechte částečně vychladnout. Vlažnou želatinu pak přidejte do mísy s připravenou směsí a promíchejte.
Formu na srnčí hřbet si vyložte potravinářskou fólií a směs do ní nalejte.
Vše nechejte ztuhnout v ledničce aspoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Po ztuhnutí nakrájejte na plátky a podávejte např. s rozpečenou bagetou.
TIP: jednotlivé ingredience ve vaječné tlačence můžete dle libosti obměňovat. Nahraďte např. šunku jiným druhem sýra (200g) a budete mít variantu pro vegetariány.