Budete potřebovat
máslové nebo karamelové sušenky | 1 balení |
máslo | 150 g |
smetanový sýr (philadelphia) | 250 g |
třtinový cukr | 150 g |
smetana na vaření | 3 lžíce |
vejce | 1 ks |
dýňové pyré | 200 g |
Vitana dýňové koření | 2 lžičky |
Vitana vanilka mletá | 2 lžičky |
Příprava receptu
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte v pytlíku válečkem nebo v robotu. Máslo rozehřejte a spojte se sušenkami. Sušenkovou hmotu napěchujte prsty po celém dnu i obvodu formy. Uložte alespoň na hodinu do lednice. Sýr vyšlehejte s cukrem, smetanou a vejcem. Mletou vanilku přimíchejte je ke krému. Polovinu krému promíchejte s dýňovým pyré a dýňovým kořením.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C. Do formy rozetřete nejdříve krém bez dýňového pyré, navrch dejte dýňový krém. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 50 minut. Střed koláče by se měl jemně chvět. Dort nechte úplně vychladnout a zdobte dle chuti.