Budete potřebovat

Cizrna 300 g
Kachní prsa 600 g
Řepa červená 100 g
Smetana zakysaná 250 g
Pažitka a petržel čerstvé hrst
Olej olivový
Sůl
Zeleninový vývar 0,3 l
Cukr 50 g
Ocet 0,5 dcl

Příprava receptu

Kachní prsa zaudíme na ovocných pilinách. Do staršího hrnce, u kterého nám nevadí, že se případně může zničit, vložíme hrst pilin z ovocného stromu (ideální je třešeň, višeň, meruňka apod.). Kachní prsa dáme do cedníku nebo na mřížku a hrnec zakryjeme alobalem. Hrnec dáme na 1 minutu na sporák a zahřejeme. Vytvoříme kouř a prsa necháme ještě mimo sporák cca 10 minut, čímž maso zaudíme. Pak ho vyjmeme, opečeme kůži na pánvi a dáme na hodinu péci do trouby při 65 °C. Osolíme a hned podáváme.
Cizrnu uvaříme ve vývaru a necháme vychladnout. Smícháme s pažitkou a petrželí. Přidáme olivový olej. Červenou řepu lehce povaříme do poloměkka a pak rozmixujeme se zakysanou smetanou. Ochutíme solí, octem a cukrem.
Uložit do pdf Tisknout

Produkty k receptu

Cizrna Cizrna