Recepty
ZPĚT NA Recepty- Chod
- Saláty
- Příležitost
- Pro každý den
- Náročnost
- Střední
- Doba přípravy
- 80 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Cizrna
- 300 g
- Kachní prsa
- 600 g
- Řepa červená
- 100 g
- Smetana zakysaná
- 250 g
- Pažitka a petržel čerstvé
- hrst
- Olej olivový
- Sůl
- Zeleninový vývar
- 0,3 l
- Cukr
- 50 g
- Ocet
- 0,5 dcl
PŘÍPRAVA RECEPTU
Kachní prsa zaudíme na ovocných pilinách. Do staršího hrnce, u kterého nám nevadí, že se případně může zničit, vložíme hrst pilin z ovocného stromu (ideální je třešeň, višeň, meruňka apod.). Kachní prsa dáme do cedníku nebo na mřížku a hrnec zakryjeme alobalem. Hrnec dáme na 1 minutu na sporák a zahřejeme. Vytvoříme kouř a prsa necháme ještě mimo sporák cca 10 minut, čímž maso zaudíme. Pak ho vyjmeme, opečeme kůži na pánvi a dáme na hodinu péci do trouby při 65 °C. Osolíme a hned podáváme.
Cizrnu uvaříme ve vývaru a necháme vychladnout. Smícháme s pažitkou a petrželí. Přidáme olivový olej. Červenou řepu lehce povaříme do poloměkka a pak rozmixujeme se zakysanou smetanou. Ochutíme solí, octem a cukrem.