Budete potřebovat
| Cizrna | 300 g | 
| Kachní prsa | 600 g | 
| Řepa červená | 100 g | 
| Smetana zakysaná | 250 g | 
| Pažitka a petržel čerstvé | hrst | 
| Olej olivový | |
| Sůl | |
| Zeleninový vývar | 0,3 l | 
| Cukr | 50 g | 
| Ocet | 0,5 dcl | 
Příprava receptu
Kachní prsa zaudíme na ovocných pilinách. Do staršího hrnce, u kterého nám nevadí, že se případně může zničit, vložíme hrst pilin z ovocného stromu (ideální je třešeň, višeň, meruňka apod.). Kachní prsa dáme do cedníku nebo na mřížku a hrnec zakryjeme alobalem. Hrnec dáme na 1 minutu na sporák a zahřejeme. Vytvoříme kouř a prsa necháme ještě mimo sporák cca 10 minut, čímž maso zaudíme. Pak ho vyjmeme, opečeme kůži na pánvi a dáme na hodinu péci do trouby při 65 °C. Osolíme a hned podáváme.Cizrnu uvaříme ve vývaru a necháme vychladnout. Smícháme s pažitkou a petrželí. Přidáme olivový olej. Červenou řepu lehce povaříme do poloměkka a pak rozmixujeme se zakysanou smetanou. Ochutíme solí, octem a cukrem.
Produkty k receptu