zavřít

MENU

Recepty

  • Nacházíte se:
  • Úvod
  • Recepty
  • Saláty
  • Salát z cizrny s uzeným kachním prsem, pyré z červené řepy
ZPĚT NA Recepty

Salát z cizrny s uzeným kachním prsem, pyré z červené řepy

3,0 Hodnotilo: 325 lidí
Chod
Saláty
Příležitost
Pro každý den
Náročnost
Střední
Doba přípravy
80 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Cizrna
300 g
Kachní prsa
600 g
Řepa červená
100 g
Smetana zakysaná
250 g
Pažitka a petržel čerstvé
hrst
Olej olivový
Sůl
Zeleninový vývar
0,3 l
Cukr
50 g
Ocet
0,5 dcl

PŘÍPRAVA RECEPTU

Kachní prsa zaudíme na ovocných pilinách. Do staršího hrnce, u kterého nám nevadí, že se případně může zničit, vložíme hrst pilin z ovocného stromu (ideální je třešeň, višeň, meruňka apod.). Kachní prsa dáme do cedníku nebo na mřížku a hrnec zakryjeme alobalem. Hrnec dáme na 1 minutu na sporák a zahřejeme. Vytvoříme kouř a prsa necháme ještě mimo sporák cca 10 minut, čímž maso zaudíme. Pak ho vyjmeme, opečeme kůži na pánvi a dáme na hodinu péci do trouby při 65 °C. Osolíme a hned podáváme.
Cizrnu uvaříme ve vývaru a necháme vychladnout. Smícháme s pažitkou a petrželí. Přidáme olivový olej. Červenou řepu lehce povaříme do poloměkka a pak rozmixujeme se zakysanou smetanou. Ochutíme solí, octem a cukrem.

  • PRODUKTY

  • RECEPTY

  • AKTUALITY

  • KONTAKTY

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
ODESLAT
X ZAVŘÍT

Salát z cizrny s uzeným kachním prsem, pyré z červené řepy

X ZAVŘÍT

Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou.
Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZAVŘÍT